dimecres, 22 d’octubre del 2014


 















"Joc de rol"

Els que deien i diuen que història és avorrit, jo també ho creia i començo a discrepar. Començo a assimilar que tot es basa en la manera que t'he la fan treballar.
La nostra professora, ens ha fet fer una activitat amb grup, molt millor.. Així si no saps alguna cosa t'ajudes amb els companys i no cal preguntar-li massa a la professora, perquè al final acaba dient-te: "espavila".

L'activitat que teníem que fer en conjunt, era anomenada "joc de rol". Ens havíem d'imaginar que cada grup era una classe dels Estats Generals. Els estaments eren: el poble pla, la burgesia, la noblesa, el clergat, i el Rei. Havíem de fer una carta formal, lluitant pel que ens pertanyia a cada cas.

La situació, era en què ens trobàvem a Versalles, al 1789. Ens trobàvem a la convocatòria dels Estats Generals. En el grup que estava jo, representàvem la burgesia. El que havíem de redactar i lluitar era perquè volíem i demanàvem que l'església i la noblesa paguessin també els imposts corresponents. En la nostra carta i va sobreposar-s'hi que volíem ser un estat privilegiat. 
En la burgesia, com és lògic, disposàvem de diners, però el que no trobàvem massa lògic era que no ens tinguessin en compte a l'hora de votar, ni tampoc teníem cap tipus de poder, això era el que sol·licitàvem. El que volíem aconseguir era disminuir els imposts, però no vam aconseguir entrar a la convocatòria. Perquè hi havia tres vots (tercer estat, noblesa, clergat), dos dels tres vots els teníem en contra, simplement perquè nosaltres formàvem part del tercer estat. Per tant, la carta que vam fer només ens va poder servir per pensar sobre l'època en que passaven abans i injustícia en aquest estat. 

Vam aprendre el repte que tenia cada estament i com treballàvem tots en els grups que estàvem dividits. Hem aprés a poder treballar en grup, hem aprés portar una situació de l'època anterior i també redactar les millors idees que se'ns podien sorgir entre tots al grup i saber triar les més importants i les que no. L'activitat la vam finalitzar escoltant cada carta de cada grup que era un estament i entre tots també vam decidir qui ho havia fet més treballat i més bé. Vam aprendre més coses d'una manera divertida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada