dijous, 15 de gener del 2015

PRIMERA GUERRA MUNDIAL

Hola a tots, quants dies sense comentar res no? Primer que tot... Bon any nou a tots!!!!!!!!!!!!!!!!
Espero que tinguéssiu unes bones festes, un bon Nadal i uns grans dies gaudint de la vostra família i al costat dels vostres. Bé, després d'uns quants dies de descans, toca tornar a la feina, a veure com prova aquest 2015!!!!!!!

Vam acabar el 2014 i hem començat el 2015, parlant i analitzant diferents característiques i conseqüències sobre la Primera Guerra Mundial, fent diferents activitats, en què algunes han set més fàcils i altres més llargues i més difícils, a causa dels missatges amagats que tenia, bé, ara us ho aniré explicant pas per pas.

Primer, per endinsar-nos en la Primera Guerra Mundial, vam fer un joc que ens semblava la manera més fàcil i divertida de començar. El joc consistia, a passar diferents preguntes. Al joc, hi havia dues maneres de puntuar. La primera puntuació, et valorava si sabies diferents preguntes sobre la història de la Primera Guerra Mundial. Rebíem una ajuda, ja que en cada pregunta, hi havia un tipus de text que t'ajudava molt sobre la pregunta que havies de respondre. En les preguntes, també, hi havia opcions diverses, que també t'ajudava més. La segona puntuació, es tractava de fer una simulació sobre el Kàiser. Us preguntareu qui era el Kàiser... Doncs el Kàiser, era l'emperador alemany. Havíem de contestar unes preguntes, i com més alta era la puntuació, ens assemblaríem més al Kàiser i també hauríem provocat la guerra, així que l'objectiu, era fer el mínim de puntuació que poguessis!!! Que estrany, no? Que com més baixa era la puntuació, millor estava! Però.. Això és història!!!! Recordo que sobre la puntuació sobre la història de la primera guerra mundial, em vaig equivocar més que en la puntuació del Kàiser. La puntuació del Kàiser em va anar genial!! No hauria provocat la guerra jo...
La següent activitat, es tractava d’omplir espais que estaven buits sobre la Primera Guerra Mundial. Hi havia 4 pàgines en les quals havies d’anar omplint, algunes eren més fàcils perquè pel context, es podia deduir. Però, d’altres eren molt complicades perquè podia ser un país o bé algun altre, però, ho vam anar fent i també ho vam poder corregir i així ens era més fàcil estudiar i saber més perquè ho fèiem nosaltres i quan ho vam corregir, vam veure els errors que havíem fet i els encerts.
La tercera activitat em va semblar molt peculiar i original, vam analitzar un còmic!! Un còmic sobre la Primera Guerra Mundial. Aquest còmic ho vam treure de la pàgina: Iacare. Perquè així no se’ns faria tant llarg i avorrit. Hi havia imatges de dibuixos sobre els països. En el còmic, hi havia 52 vinyetes, el difícil era analitzar-ho perquè costava molt veure alguna cosa seria, ja que era molt còmic tot(obvi), hi havia contextos amagats i algun context no ho veies. Sí que eren 52 vinyetes, però, tampoc es van fer tan llargues com pot semblar perquè eren divertides i es podia comprendre més. Algunes eren més llargues i difícils d’analitzar perquè hi havia més països i més coses a explicar que estaven amagades i les havies d'intentar veure i buscar i poder-ho relacionar en la vinyeta que estaves fent. Algunes vinyetes, anaven juntes i ho havies de veure també, això, en canvi, era més fàcil de poder veure-ho.

Així, hem anat estudiant la Primera Guerra Mundial. Amb diferents activitats, algunes més divertides com la del còmic i altres més difícils, com la d’omplir els espais que estaven buits. Ha set una manera més especial, perquè no hem fet el típic d’anar copiant el que la professora ens diu. Així, ens podem espavilar més i saber-ho més per nosaltres que no anar copiant i memoritzant. Jo ho prefereixo així, perquè així no se’m fa tant llarg ni pesat, d’aquesta manera, ho trobo més entretingut i divertit i em fa veure que la història no és tan avorrida com sembla. Tot es depèn de la manera en què ho facis.

Una abraçada!!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada